De gemeente Altenmarkt im Pongau

Altenmarkt im Pongau is een gemeente in de Oostenrijkse deelstaat Salzburger Land, en maakt deel uit van het district Sankt Johann im Pongau. Altenmarkt im Pongau telt ongeveer 3600 inwoners. Altenmarkt-Zauchensee is een ideale uitvalsbasis omdat de dorpen zeer centraal liggen tussen de skigebieden Salzburger Sportwelt en het nog omvangrijkere skigebied Ski Amadé.

Proef de sfeer van het gezellige Altenmarkt

Altenmarkt is een gezellig en klein rustiek dorp, ligt op een hoogte van 865 meter en vormt samen met het almdorp Zauchensee (1350) een waaier van maar liefst 20 kilometer aan skipistes. In het centrum van Altenmarkt vind je prachtige oude huizen, verschillende winkels, supermarkten en restaurants omgeven door weiden en bossen. Tevens zijn er gezellige mogelijkheden voor après-ski.

In de winter beleef je het ultieme kerstgevoel en in de zomer is het een groen paradijs. Zowel in zomer- als wintertijd zijn er vele en diverse activiteiten te beleven, worden er dorpsfeesten georganiseerd en zijn er allerlei sportmogelijkheden.

Sinds een aantal jaren beschikt Altenmarkt over een verlichte rodelbaan. Je kunt overdag met de lift omhoog. Gedurende de gehele avond kun je jezelf met een taxi omhoog laten brengen. Je wordt dan bij één van de twee restaurants boven op de berg afgezet. Voor gezelligheid kun je dus het beste in Altenmarkt zijn!

Skigebieden en langlaufplaatsen

De pistes rond Altenmarkt gaan niet zo hoog en zijn wat kleiner van opzet met veel blauwe afdalingen. Ook kun je de oversteek maken naar Flachauwinkl dat op haar beurt weer is verbonden met Kleinarl. De skibus zorgt voor uitstekende verbindingen tussen de diverse gebieden.

Altenmarkt staat ook hoog op de ranglijst van Oostenrijkse langlaufplaatsen. Met ruim 180 kilometer aan loipes in het gebied is Altenmarkt voor langlaufers een topper te noemen.

Altenmarkt
Zomeractiviteiten
Winteractiviteiten