Winter in Altenmarkt

Altenmarkt-Zauchensee ligt midden in het veelzijdige skigebied Salzburger Sportwelt Amade met onder andere: Radstadt, Flachau, Kleinarl, Flachauwinkl, Eben, Filzmoos, Waigrain en Schladming. Topskigebieden met 2200 km aan pistes voor geoefende ski- en snowboardfanaten en voor beginnende skiërs en snowboarders.

Er zijn 5 grote skigebieden, die je met dezelfde skipas kan ontdekken:

  • Altenmarkt / Radstadt / Eben / Filzmoos;
  • Zauchensee / Flachauwinkl / Klein-Arl;
  • Flachau / Waigrain / St. Johann / Alpendorf;
  • Schladming / Pichl / Rohrmoos / Haus Ennstall;
  • Mülbach / Maria Alm / Dienten / Hinterthal (met zijn koningstour).

De verscheidene skigebieden zijn niet allemaal direct met elkaar verbonden, maar de gratis skibus brengt je waar je wilt zijn!
De pistes hebben een grote verscheidenheid aan niveaus,  dus voor iedere skiër wat wils. Prachtige blauwe, rode en zwarte pistes. In Altenmarkt bevindt zich een kleine piste voor beginners en (kleine) kinderen. Deze ligt halverwege de ZauchenseestraBe richting Zauchensee.

Er is in Altenmarkt een spiksplinternieuwe lift die in één keer naar de top brengt. Onderaan bij de lift is een oefenweide voor de kleintjes en een beginnerspiste met pannenkoekenlift.
Daarnaast is er de bekende Dachsteiner Gletcher, maar liefst 2941 meter hoog, zodat je altijd sneeuwzeker bent tot en met 5 mei!

Klik hier voor een overzicht van de skipistes.

Kosten van de liftpas

Uw liftpas koopt u gemakkelijk in het dorp en in Zauchensee. De kosten van deze skipas zijn per seizoen verschillend; in het voorseizoen is deze pas voordeliger dan in het hoogseizoen.
Daarnaast zijn er kortingen voor kinderen, jeugd en ouderen. Een familie met meer dan 3 kinderen, hoeft alleen de kosten voor de oudste 2 kinderen te betalen, voor kinderen onder de 6 jaar betaalt u niets!
De actuele prijzen van deze liftpas vindt u bij de kassa.

Skischolen

Er zijn verschillende skischolen, allen met Nederlands sprekende skileraren. U kunt kiezen voor ski- of snowboardles in een klas, maar er zijn ook mogelijkheden voor privéles.
Vele goede kinderskischolen aanwezig.
Verder zijn alle skischolen in Zauchensee van vergelijkbare kwaliteit. In uw accommodatie is alle informatie voorhanden.

Verhuur van materiaal

Bent u niet in het bezig van eigen skimateriaal? Geen probleem.
In Altenmarkt (en omgeving) zijn genoeg skiverhuurbedrijven waar u passende skischoenen, latten of een snowboard kunt huren.

Naar de pistes

Het skigebied van Altenmarkt en Zauchensee is zowel met de auto als met de gratis skibus goed te bereiken.

Auto

Parkeren op de buitengelegen parkeerplaatsen is gratis. De kosten van parkeren in de overdekte/ondergrondse garage hangt af van de dag en het seizoen.

Let op: zorg dat u altijd sneeuwkettingen in uw auto heeft liggen! Vindt u het lastig om tijdens sneeuwval te rijden met sneeuwkettingen dan raden wij u aan gebruik te maken van de gratis skibus!

 

Winter in Altenmarkt
Skiën / Snowboarden
Langlaufen